Logo Assent Farma

Over ons

Onze geschiedenis en filosofie

Na afstuderen in 1975 startte apotheker Romain Vandoninick met zijn vrouw Jeanine Claus in 1979 de apotheek in een ouder gebouw dat destijds op de huidige parking stond. Vervolgens verhuisden ze in 1983 naar de nieuwbouw waar we nu , na een nieuwe verbouwing in 2006, nog steeds in wonen en werken. Romain stond vanaf de start met een luisterend oor in zijn apotheek. Door zijn bijkomende opleidingen in de kruidengeneeskunde en homeopathie werkte hij een concept uit om elke patiënt individueel te begeleiden en gezond advies te geven. Het is deze filosofie die ertoe leidde dat het clienteel steeds van verder kwam en uitbreidingen zich opdrongen. Mijn vrouw, Catherine Van Tichelen, en ik, Staf Claesen, studeerden in 1995 af als apothekers aan de VUB. Wegens mijn interesse - als zoon van Munsterbilzerse tuinbouwers- in kruidengeneeskunde en homeopathie,  begon ik in 1996 een 3-jarige opleiding unitaire homeopathie aan het ESCH om die in 1999 met onderscheiding af te sluiten. Mede hierdoor kwamen wij in 2000 in contact met Romain. Romain's manier van werken lag volledig in onze interesselijn en we besloten dan ook om samen te werken . In 2002 namen wij de spreekwoordelijke fakkel over en doopten de apotheek om tot het huidige "Assentfarma". Na goede samenwerking met enkele apotheek-assistenten is ons team sinds 2015 versterkt met apothekeres Maxime Vandepoel, die met het nodige jeugdige enthousiasme een onmisbare schakel in ons team is gebleken. Zij is dan ook bij uitstek het aanspreekpunt wat betreft de nieuwste ontwikkelingen binnen de apothekerswereld, zoals bv het huisapotheker-medicatieschema dat we de chronische patiënten momenteel aanbieden.

Omdat wij voortdurend willen werken aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zorgverlening, scholen wij ons natuurlijk op regelmatige basis bij op verschillende domeinen. Mede daardoor staan wij borg voor een kwalitatieve, professionele service.

Ons sterke punt is nog steeds dat wij luisteren naar uw verhaal om op die manier u het juiste middel voor te stellen, steeds met advies op uw maat. Of het nu gaat over geneesmiddelen, sport- en andere voedingssupplementen, homeopathie of bachbloesemtherapie, bij ons bent u aan het juiste adres. Onder het principe dat wat je zelf doet, je ook meestal beter doet, bieden wij een nog steeds verder uitbreidend gamma huisbereide sportsupplementen, kruidenpreparaten en homeopatische recepten aan. Dit aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding, hetgeen onze klanten toch wijd en zijd appreciëren. 

 

Anno 2017

Wij blijven geloven in onze taak als uw vertrouwenspersoon, uw "huisapotheker", om u te helpen en medisch advies te geven. Vermits echter ook de apothekerswereld niet aan de digitalisering ontsnapt, willen we met deze website en webshop een bijkomende service bieden. U kan vanaf nu producten, al dan niet met voorschrift, of bereidingen  reserveren door een foto van je voorschrift of lijstje door te sturen via de bolvormige iconen op de homepage. Ben je niet in de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden, of wens je door te geven welk product je wil laten reserveren, dan kan je dat doorgeven via ons contactformulier of via "product reserveren" alwaar je de nodige gegevens kan aanvullen en je betalingsmethode kan kiezen. U ontvangt een sms of email ter bevestiging met het uur van afhaling. Op deze manier moet u dus geen 2e keer langskomen voor bereidingen of producten die niet op stock zijn.

Op onze site vind je naast ons producten- en huisbereidingenaanbod met de nodige productinformatie, ook altijd onze gezondheidstips waar je altijd wel iets van opsteekt. In ons nieuws proberen we je op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden binnen de apothekerswereld. 

Zoals je ziet, blijven we niet stilstaan en hopen we dat u onze website een toegevoegde waarde vindt aan onze service. Alleszins veel plezier met het ontdekken van onze website en webshop en wij hopen dan ook je binnenkort te mogen verwelkomen als nieuwe online/offline bezoeker van onze apotheek.

 

Met gezonde groeten vanwege het Assentfarma-team,

Staf, Catherine en Romain.