Logo Assent Farma

Cellulitis

Cellulitis

Cellulitis oftewel sinaasappelhuid is oppervlakkig vetweefsel dat in het oog springt door een verslechterde doorbloeding. 90% procent van alle vrouwen heeft hiermee in min of meerdere mate te kampen. Vooral met name op de billen, dijen en benen.

 

Kort samengevat wordt cellulitis veroorzaakt door:

 

 • een slechtere onderhuidse doorbloeding.
 • een slechtere aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen door deze slechtere doorbloeding.
 • ophopingen van afvalstoffen tussen de vetcellen door de slechtere afvalstoffendrainage.
 • een ongelijkmatige vochtverdeling over het huidoppervlak met creatie van een bobbelig oppervlak door de ophoping van de afvalstoffen.
 • een nog slechtere doorbloeding hierdoor.

 

TIPS om cellulitis te voorkomen en te behandelen:

 

 • Het spreekt voor zich dat het voorkomen van een teveel aan afvalstoffen zeer belangrijk is daar de typische blubberige structuur van cellulitis wordt veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen, in combinatie met een gebrekkige toevoer van voedingsstoffen. Voordat cellulitis aan het oppervlak van je huid zichtbaar wordt, is er dus al heel wat in je lichaam gebeurd.
 • Hoe groter je vetcellen, des te onregelmatiger en blubberiger de structuur van jouw sinaasappelhuid. Veruit het grootste deel van ons lichaamsvet krijgen we binnen via onze voeding. Je kunt cellulitis dan ook bestrijden en helpen voorkomen door gezond, gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten.
 • Je kunt je vetcellen bovendien klein houden door voldoende te bewegen. Zowel cardio-training (duursport) als krachttraining (gewicht & weerstand) zijn belangrijk. Lichaamsbeweging houdt je huid mooi, gezond en soepel en voorkomt een hoog vetpercentage en onderhuidse vetophopingen. 
 • Een anti-cellulitis dieet kan de opbouw van cellulitis helpen voorkomen. Daarnaast zou een anti-cellulitis-dieet kunnen helpen om sneller van je sinaasappelhuid af te komen. Een anti-cellulitis-dieet zou moeten bestaan uit: groenten & fruit, volkorenproducten en hele granen, zilvervliesrijst en havermout, (Vette) vis, noten, zaden en pitten. Deze producten bevatten namelijk eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren. Een anti-cellulitis dieet dient juist zo min mogelijk verzadigde vetten, transvetten en simpele suikers te bevatten.
 • Drinken is nóg belangrijker dan eten als het aankomt op het bestrijden en behandelen van cellulitis. Een gezonde vochthuishouding zorgt namelijk voor een optimale doorbloeding en ontgifting. Hoe meer water je drinkt, des te meer afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten.
 • Tot slot kunnen anti-cellulitis-crèmes en massage-apparaten tegen cellulitis bijdragen aan de behandeling van cellulitis door de doorbloeding en vochthuishouding ietwat te stimuleren.