Logo Assent Farma

Tournée minérale

Tournée minérale

Tournée Minérale ging vorig jaar vlot over de tongen. Dit jaar zitten we dus aan de tweede editie. De positieve effecten op je gezondheid zijn wetenschappelijk bewezen. Tournée Minérale houdt in dat er een maand lang geen alcohol gedronken wordt om zo de gezondheidsvoordelen ervan te zien. Het richt zich niet alleen op grote drinkers, maar ook op de kleinere verbruiker. In feite hebben tijdens de Tournée Minérale van 2017, 9 op 10 mensen minstens één van de voordelen gemerkt, zelfs al zijn er verschillenden onder hun die slechts occasioneel drinken. De positieve effecten op je gezondheid zijn wetenschappelijk bewezen. Maar wat zijn de voordelen?

1. Je hebt meer energie
Je organisme verbruikt veel energie om de alcohol op te nemen, wat voor een gedeelte verantwoordelijk is voor de vermoeidheid of plotselinge uitputting die je op het einde van de avond of 's anderendaags voelt. Daarnaast eist het heel wat van je lever om deze te elimineren. Tournée Minérale kan dus bijdragen aan het ontgiften van je lever, maar het kan je ook helpen om je conditie te behouden, om je gemakkelijker te concentreren en om langere inspanning te leveren terwijl je efficiënter bent. Interessant, niet?

2. Je slaapt beter
In tegenstelling tot sommige ideeën, kan alcohol verantwoordelijk zijn voor een minder goede slaapkwaliteit. In feite is het zo dat alcoholhoudende dranken het in slaap vallen bevorderen, maar we slapen dan minder vast en de slaap werkt ook minder herstellend. Maar in geval van regelmatig alcoholgebruik gaat het slaapverwekkende effect afnemen en slaap je dus weinig en slecht. Geen alcohol meer drinken gedurende een maand tijdens Tournée Minérale kan dus de slaapkwaliteit bevorderen.

3. Je spaart geld
Cocktails, cava, wijn, ... ja, alcohol kost veel geld! In 2014 was dit een budget van €462 per persoon. Je kan profiteren van de besparingen die je doet dankzij Tournée Minérale door jezelf wat cadeau te doen bij wijze van compensatie, zoals een gelaatsverzorging, een namiddagje shoppen, een uitje met vrienden of een city trip bijvoorbeeld!

4. Je controleert je gewicht
Dit is voor niemand een geheim: alcohol bevat zeer veel calorieën. Als je probeert gewicht te verliezen of als je je voornam om niets bij te komen, dan kan de Tournée Minérale handig zijn. Meer nog, het merendeel van de alcoholhoudende dranken bevat een aanzienlijke hoeveelheid suiker, dewelke voor een groot deel verantwoordelijk is voor de gewichtstoename. In feite kan overdadig alcohol- en tabaksgebruik een slechte invloed hebben op je cholesterolgehalte.

5. Je hebt een mooiere huid
Het is algemeen geweten dat alcohol een uitdrogend effect heeft. Dit geldt niet alleen voor ons organisme (vandaar de dehydratatie en het intense dorstgevoel in geval van overmatig gebruik), maar ook voor onze huid. Als er te weinig hydratatie is, wordt de huid ruw, ontstaan er sneller rimpels en wordt de teint doffer. Als je dus terug een stralende huid wilt, begin dan maar voldoende water te drinken! De Tournée Minérale zou je hier mee kunnen helpen.

6. Je zegt vaarwel aan de katers
Ja, het is wel degelijk de alcohol die verantwoordelijk is voor de misselijkheid, het braken, de vermoeidheid en vooral de ondraaglijke hoofdpijn die standaard volgt op een beschonken avond. Het gevolg hiervan ken je: we voelen ons slecht en verliezen hierdoor de hele dag, daag productiviteit! De Tournée Minérale laat het toe om te blijven feesten zonder te dag er na te liggen verkommeren. Vaarwel spijt!

7. Je verbetert je gezondheid
Opnieuw geen grote openbaring hier, maar alcoholmisbruik is slecht voor je gezondheid. Tournée Minérale zal zich hierop richten om de mensen hiervoor te sensibiliseren. Als de alcohol met bepaalde stiptheid een overnachting boven het toilet of dagje slecht voelen veroorzaakt, kan dit op lange termijn gevaarlijk zijn. Behalve zijn verslavende eigenschap, kan alcoholmisbruik ook leverproblemen veroorzaken en zelfs kanker.

Het doel van de Tournée Minérale moet geen moeilijke periode van onthouding zijn die nadien leidt tot een vermeerderd alcoholgebruik eens de periode voorbij is. Verre van: het doel van de Tournée Minérale is om een gelegenheid te bieden om een pauze in te lassen in het alcoholgebruik opdat er over nagedacht wordt en dat deze ook geanalyseerd kan worden. Een enquête heeft overigens aangetoond dat het merendeel van de deelnemers van de vorige editie het gebruik van alcohol gematigd heeft na de Tournée Minérale.

Overtuigd? We wensen iedereen die meedoet aan de Tournée Minérale een goede afloop en dat er vooral ook geprofiteerd kan worden van de voordelen.

Gezondheid!